Mesoestetic Ultimate W+ Spot Eraser

Ultra-koncentreret behandling med blegende virkning.

Exuviance OptiLight Essential Serum

Serum, som minimerer og modvirker pigmentpletter.

Dermaroller

Dermaroller™ Home Care stimulerer cellefornyelsen og bla. pigmentpletter reduceres.

Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer SPF 25

Dagcreme, som udjævner hudtonen. Anbefales til hud med pigmentpletter.

Brigthening Peel Booster

Kraftig og effektiv serum der modvirker og mindsker pigmenter.

Hvilken pigmentforstyrrelse har jeg?

 

Nu er det officielt slut med de varmende stråler for denne gang, i hvert fald her i Danmark. Skønt er det at have fået en smuk solbrun kulør men lige så trist er det også, når solen har plantet kedelige pigmentforandringer og ærgerlige pletter, specielt i ansigt og på hænder.

 

Men hvad er de egentlig?... de pletter
(og hvordan får du bugt med dem?)
 

Pigmentforstyrrelser er tilstande i hudens pigmentceller, som kan skyldes sygdomme som albinisme og vitiligo, som giver lyse pletter på huden og leverpletter og modermærker som giver mørke pletter på huden. Cellerne kaldes melanocytter, fordi hudens pigment (altså det, der giver os den fine solbrune glød) hedder melanin.

Cellerne ligger i hudens dybeste lag over hele kroppen. Når cellerne udsættes for sollys (de ultraviolette stråler, UVA og UVB), danner de melanin for at beskytte huden. Den mørke melanin absorberer nemlig store mængder af de skadelige UV-stråler, der derved bliver forhindret i at trænge dybere ind i kroppen. Smart nok egentlig.

Men pigmentdannelsen kan være for stor eller for lille og pigmentcellerne kan vokse ukontrolleret og føre til bl.a.:

 

Albinisme

... som dog er en sjælden og arvelig sygdom, hvor man slet ikke danner pigment - hud og hår er helt hvidt, og øjnene er røde. Albinoer har ingen naturlig beskyttelse mod solen og må derfor gå med solbriller og beskytte sig med tøj, hat og solcreme ved enhver lysudsættelse.

 

Øget pigmentering

Sygdomme i stofskiftet kan give mørkfarvning af huden, uden at man har været udsat for sollys. Det ses ved overdrevne pletter på krop og ansigt.

 

Vitiligo

Ved vitiligo opstår der lyse pletter på huden. Sygdommen er som regel arvelig og ses hos 1 ud af 100 danskere. De lyse pletter kommer oftest hos unge voksne, og det første område kan komme efter en solskoldning, et ar eller lignende. Områderne er tit symmetriske (f.eks. på begge knæ) og albuer, hænder, knæ og øjenomgivelser er hyppigst ramt. Hos lidt over halvdelen kan man få hudens normale farve igen med fx. lysbehandling. 

 

Kloasma

Kloasma er en hyppig sygdom og ses oftest hos gravide kvinder, kvinder i hormonbehandling, mørklødede kvinder og kvinder i solrige egne, hvor der opstår mørke områder i ansigtet.

 

Modermærker

Også meget almindeligt er det med modermærker, som er godartede samlinger af pigment-producerende celler.

 

Gammelmandsvorter

Ses blandt ældre og skyldes, at både hudens almindelige celler og de pigment-dannende celler vokser hurtigere end normalt. (De minder faktisk mere om modermærker end om vorter).

 

Solen

Det er dejligt at være ude, når solen skinner. Solens lys giver godt humør og D-vitamin til knoglerne og vi skal på ingen måde undgå solen - bare omgås det med sund fornuft.

Både UV-stråling fra solen og UV-stråling fra kunstige kilder (f.eks. solarier) kan forårsage solskoldninger, for tidlig ældning af huden, pigmentforandringer, øjenskader, påvirke immunforsvaret og medvirke til hudkræft.

 

Husk!

Alle disse lidelser er uskadelige, men kan være irriterende, ikke mindst kosmetisk.
Du kan derfor selv gøre noget ved at beskytte dig så godt som muligt med høj solfaktor-creme, tøj og anden beskyttelse. Og symptomerne forværres altid ved udsættelse for sollys.

 

På klinikken...

har jeg flere behandlinger mod pigmentforandringer, bl.a. COSMELAN BEHANDLINGEN, hvor dannelsen af melanin påvirkes direkte og pigmenteringerne fjernes. Resultatet er helt unikt og giver dig din huds naturlige farve, glathed og udstråling tilbage. Læs mere her.

Og den populære DERMAROLLER BEHANDLING kan du også få på klinikken. Det er en ultra effektiv behandling både mod pigmenteringer, fine linier og uens hudtone. Se mere her.

Vil du vide mere
om pigmentforstyrrelser, have gode råd til valg af produkter eller har du blot spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig eller booke tid til en gratis konsultation på klinikken.