Lipopeptide med A-vitamin Retriderm 0,5%

A Vitaminer. Hvad skal vi bruge dem til?

Videnskaben har for længst dokumenteret virkningen af A-vitamin i hudplejen. A-vitamin er noget af det mest virksomme du kan glæde din hud med, fordi vitaminet øger mængden af collagen, der gør huden mere fyldig og fast. Samtidig øges cellefornyelsen, så huden producerer flere friske celler og modvirker bl.a. pigmentpletter og akne.


Men ingen ingrediens kan gøre hele arbejdet selv.
Det kræver, som i så mange andre sammenhænge, teamwork. Men lad os lige dvæle ved A-vitaminet...

A-vitamin findes i forskellige udgaver i cremer. F.eks. Retinyl Palmitat, som ikke er så kraftig og man skal derfor være lidt mere tålmodig med resultaterne. Den kraftige A-vitaminsyre creme er til gengæld virkelig effektiv, men den fås kun på recept, fordi den også kan give nogle bivirkninger, som man skal kende til. Endelig er der Retinol, som er meget brugt i cremer. Den ligner A-vitaminsyren meget, effektiv - bare uden bivirkningerne.


Hvor meget A-vitamin?
Ved opstart med A-vitamin, er det vigtigt at begynde stille og roligt, så hudens tolerance bygges op. Selv sart hud har gavn af A-vitamin, når blot det gøres nænsomt.


Selv små koncentrationer
af vitaminet styrker kollagendannelsen,  virker poresammentrækkende og giver antioxidantbeskyttelse.


Pigmenter
Hvis du døjer med pigmentpletter, rynker eller slap hud, kan du med fordel øge mængden af A vitamin i dine cremer, dog nænsomt ved sart hud.


Frugtsyrer og A-vitamin
Frugtsyrerne findes i forskellige udgaver, fra den blide PHA til den kraftigere AHA. Frugtsyrerne exfolierer hudoverfladen, og gør det nemmere for A-vitaminet at trænge ned i huden.
   
Den rette kombination af frugtsyrer og A-vitamin afhænger af din hudtype og hudtilstand. Lad din behandler vejlede dig, så du opnår optimale resultater.